dilluns, 20 de juny del 2016


Call

Els calls eren les zones habitades antigament per jueus als Països Catalans. El nom prové de l'hebreu קָהָל-Qahal, que significa comunitat.

La muralla romana està a uns determinats carrer però al carrer de Call hi trobem parts de l'antiga muralla de Barcelona. Actualment en un local, que es una joieria.

Zona de tota la muralla romana:
Part de la joieria;


Sinagoga

La sinagoga és el lloc d'estudi i oració pels jueus. El terme hebreu ,es Bet Kenésset, "Casa d'Assemblea", o Bet ha-Tefilà, "Casa d'Oració".

Al número 7 del carrer actual de Sant Domènec del Call, és la més antiga de les sinagogues barcelonines.




Plaça Sant Felip Neri

Aquesta plaça te restes de les bales de la bomba de la guerra civil.. Va ser el 30 de gener de 1938 quan l'artefacte va esclatar on ara hi ha la plaça. Va provocar 42 víctimes mortals.





La plaça de Sant Felip Neri, rep el nom de l'església de nom homònim d'estil barroc que la presideix. És al barri gotic, a Ciutat Vella, i més concretament al barri del Call i Sant Felip Neri d'una bomba llançada per l'aviació del bàndol nacional durant la Guerra Civil Espanyola.


Els fanals de la plaça són d'estil gòtic, són molt semblants als fanals del carrer Bertrellans, però diferenciem els vidres, aquests són transparents i els altres no.




Plaça Garriga i Bachs




Carrer del Bisbé

El pont gòtic del carrer Bisbé conecta el Palau de la Generalitat amb la Casa de les Canonges




Carrer de la Pietat



Al carrer hi havia una placa i una escultura amb un text,
"Apel·les mestres nascut al cor de Barcelona ha rebut homenatge de la ciutat i de tot Catalunya. Les corporacions artístiques es complaven a recordar-ho"


                                       
  • Timpà: és l'espai delimitat entre una llinda i les arquivoltes. Habitualment correspon amb la part alta d'una portada o d'una finestra.
  • Gàrgolesés una part que sobresurt d'una canonada, que serveix per a evacuar l'aigua de les teulades. En l'arquitectura medieval especialment en la gòtica, són molt usades en esglésies i catedrals.


Catedral de Barcelona

La Catedral de Barcelona va ser construïda entre els segles XVIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica i encara abans una de paleocristiana.
Aquesta Catedral té un estil gòtic (neogòtic) construïda damunt de la catedral d'estil romànic.



Casa de les Canonges

És anomenada la casa de les Canonges per què al segle XIV, els canonges es van instal·lar en aquesta illa de Cases, eren uns dignitaris dins l'esglèsia catòlica, membres d'un capítol,d'una catedral o d'una col·legiata i, s'ocupaven de les mises i confesions de l'esglèsia, oferien menjar als més necesitats, feien com una mena de menjador social.




L'Antic Temple Romà

Les columnes d'aquest Temple Romà és van construïr a finals del S. I a.C.
Ara aquest edifici es un centre excursionista de Catalunya.
A la placa que hi ha al mur s'hi pot apreciar una commemoració a Joan Amades i Gelats, pel centenari de la mort.

Palau del Lloctinent

-Un lloctinent és una persona que en substitueix a una altra que té un càrrec alt quan no hi és.
A Catalunya, el lloctinent s'encarregava de substituir al rei mentre aquest viatjava per la corona d'Aragó.
Fins el 1994 va ser l' Arxiu de la Corona d'Aragó per raons de seguretat i falta d'espai van ser traslladats, seguint la voluntat de Jaume II, que volia tenir tots els documents vora seu.

Sofia Callejas Nieto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada